Baskı Sonrası İşlemler Laboratuarı

Baskı makinelerinde baskısı biten işler için yapılan, özelliklerine göre kesim, kırma-katlama, yapıştırma, pilyaj, perforaj, iplik dikiş, tel dikiş, selofan, ciltleme, presleme, sıcak yaldız baskı…vb. uygulamaları, baskı sonrası işlemler olarak adlandırabiliriz.

Bu laboratuvarda, üniversitenin ve sektörün desteğiyle alınmış çeşitli makine, ekipman, alet ve malzemeler bulunmaktadır. Laboratuvarın donanımları: Sıcak yaldız baskı makinesi, yapıştırma makinesi, otomatik matbaa bıçağı, manuel kağıt bıçağı, metal pres, ahşap el presi,  elle iplik dikiş tezgahı, karton kapak yapıştırma makinesi, masaüstü katlama makinesi, tel dikiş tezgahı, spiral cilt tezgahı, selofan kaplama makinesi, plastik tutkal, sıcak tutkal, sıcak yaldız folyoları, çeşitli kaplama malzemeleri, metal cetvel, maket bıçağı, iplik dikiş iğneleri …vb. elle cilt yapımında kullanılan çeşitli malzeme ve aletler.

Öğrenciler bu laboratuvarda yoğun olarak geleneksel iplik dikiş ve sert kapak cilt uygulamaları, kırma, kesim, yapıştırma ve yaldız baskı uygulamaları yapabilme fırsatını bulmaktadırlar.


Bu sayfa Basım Teknolojileri Bölümü tarafından en son 22.12.2021 21:11:01 tarihinde güncellenmiştir.

Basım Teknolojileri Bölümü

HIZLI ERİŞİM